Sportconceptontwikkeling bekijk ik door m’n eigen bril. Hoe maken we een evenement haalbaarder? Hoe wordt het aantrekkelijker?

De aanpak is eigenlijk heel simpel. Open, eerlijk en nieuwsgierig. Geïnteresseerd in de opzet, je kunt m’n gedachten aan m’n gezicht aflezen en ik stel net een keertje extra de vraag waarom het is zoals het is.

Op basis van onderstaande stappen bouwen we nieuwe sportconcepten of ontwikkelen we ruimtelijke concepten en plannen. Vijf stappen, geënt op de vijfkamp, die gericht zijn op de acties die bij jouw opgave passen.

We beginnen met het échte waarom. Dus doorvragen naar de pijn of vurige wens van de partijen. Daarna bepalen we met elkaar de stip op de horizon. Het droombeeld, hoe ziet dat eruit? Als we dat met elkaar bepaald hebben formuleren we de stappen om daar te komen, de speelwijze. Ofwel, hoe gaan we het doen? Vanuit deze aanpak benoemen we patronen om te volgen, stappen om te zetten. De looplijnen waar we op trainen om succes te boeken.

De uitkomst van deze vijfkamp is een sportconcept on the go. Hiermee kan de sportorganisatie, sportbedrijf of gemeente aan de slag om de uitvoering te realiseren.