We starten de beweging tot beweging!

De sporter maakt de vereniging, de bewoner de buurt. Een sporthal zet je niet zonder reden neer, maar omdat er vraag naar is en het past in de omgeving. De buurt richt je niet in om zo efficient mogelijk huizen te kunnen bouwen, maar om een prettige leefomgeving te maken.

En juist daarin past het sportconcept zo goed. Een stad of dorp waar mensen in beweging komen.

Sport maakt fit, energiek en gepassioneerd (of gezellig, we zijn immers in Nederland). Daarom kijk ik naar ruimtelijke ontwikkeling en openbare ruimte en zie zo vele kansen om mensen te verleiden in beweging te komen. De ouderen op de autoped naar het centrum. De jeugd met ruimte om hen heen om te hangen en te spelen, van street workouts tot het goodold stoepranden.

 

Van praatplaat naar kansenkaart

Hoe gaan we te werk? Om ruimte voor sport te maken beginnen we met een praatplaat die uiteindelijk een kansenkaart oplevert om in gemeenten acties uit te voeren. Waarom? Omdat mensen tot elkaar komen en expliciet worden als ze zich over een kaart buigen. Het brengt visies, domeinen, maar bovenal mensen samen.

Op deze manier komen oplossingen naar boven, zoals het vergroenen van ruimte, het aanpassen van parkeer- en verkeersbeleid, beweegelementen in de openbare ruimte en stedenbouwkundige zichtlijnen. Plus scherpte in het waarom, hoe en wat. Qua aanpak doorlopen we net als bij de sportconcepten met elkaar een sportgerelateerd stappenplan. Met energie, overzicht en actiegericht.